Παρουσίαση Γερμανικής σχολής σπαθασκία στο Άλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι 10/5/2014

 

1b - AKADEMY LEONTES - INTERNET

 

Η Ακαδημία Ευρωπαϊκών Ιστορικών Πολεμικών Τεχνών σε συνεργασία με την ομάδα μελέτης ‘Ιστορικών Πολεμικών Τεχνών’ διέξαγε στις 10/5/2014 παρουσίαση Γερμανικής σχολής σπαθασκίας (KunstdesFechtens ) στη χρήση του μακριού σπαθιού (longsword) στο Άλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι.

Οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μικρή διάλεξη που αφορούσε τη πορεία και την ιστορία αυτού του παραδοσιακού συστήματος μάχης που διδασκόταν στην Αγία Ρωμαϊκή αυτοκρατορία από τα τέλη του Μεσαίωνα, έως και στις αρχές της νέας περιόδου. Δηλαδή από το 14ο αιώνα έως τον 17ο αιώνα. Μετά τη διάλεξη οι παρευρισκόμενοι είδαν μια μικρή επίδειξη οπλομαχίας και αργότερα διδάχτηκαν μέσω συνασκησεων τις βασικές θέσεις φύλαξης και τους βασικούς βηματισμούς, ενώ διδάχτηκαν τα βασικά κοψίματα και τις αποκρούσεις αυτών.

Οι θέσεις Φυλάξης της Γερμανικής σπαθασκίας, από τον Joachim Meyer . Εδώ φαίνονται οι τέσσερεις βασικές μαζί με τις -δευτερεύουσες θέσεις φυλάξεως από τον Joachim Meyer ο οποίος ήταν δάσκαλος οπλομαχίας.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s